Tekenen

Met tekenen kan ik alle kanten op, zoals: zentangle, mandala, handlettering, art journaling en vrij tekenen maar op dit moment even uitgelicht: Zentangle.

 

Zentangle: Een zentangle is een pentekening die heel ingewikkeld lijkt, maar makkelijk te maken is. De patronen ontstaan lijn voor lijn, haast vanzelf. Zentangle is meditatief, omdat je de lijnen steeds herhaalt met een ontspannen aandacht. Bezig zijn met zentangle geeft rust en bevordert je concentratie. Officieel is zentangle een vierkantje van 9 x 9 cm dat getekend wordt op een tile (= dik karton). Maar er zijn verschillende varianten en kan je het zo groot maken als je wilt, dat wordt dan zentangle kunst genoemd.

De originele zentangle

Dit is de originele zentangle als vierkantje van 9 x 9 cm.

Variant op zentangle

Dit is een variant op zentangle. Het is getekend op A4 tekenpapier. Het middelpunt is een tekening waar je vanuit gaat en wat naar voren komt. Als of in dit geval de vogel erop geplakt is. De zentangle patronen vormen de achtergrond.

Variant op zentangle

Ook dit is een variant op zentangle. Het is getekend op A3 tekenpapier. Het middelpunt is een tekening waar je vanuit gaat en wat naar voren komt. Als of in dit geval het meisje erop geplakt is. De zentangle patronen vormen de achtergrond.